2021 Nisan Sonu Portföy Durumu

Uzun vadeli yatırım yapan ve finansal özgürlük peşinde olan herkese selam olsun!

Bu ay tasarruf yaparak portföye ekleme imkanım olmadı. Kız arkadaşımla lüks bir hafta sonu tatili yaptığımız için kız arkadaşıma borçlandım. Önümüzdeki ay ödenecek kredi kartı borçlarım da oldukça kabardı.

Borsada iniş ve çıkışlar olsa da aylık olarak endekse bakınca çok küçük bir düşüş yaşadığı görülüyor. Aya 1399 seviyesinden başlayan endeks 1397 puanla ayı kapatmış durumda. Dolara baktığımızda 8,23 seviyesinden aya başlayan dolar ayı 8,27 seviyesinden kapatmış. Altınsa 460 seviyesinden başlayıp 490 lira ile kapatmış.

Nisan ayı içinde Turex, Qua Granite, Galata Wind, Aydem, Biotrend ve Çan-2 Termik olmak üzere 6 farklı şirket halka arz oldu. Halka arz furyası ile birikimlerimi büyütürüm düşüncesi ile fonlarımın bir kısmını satarak nakit oluşturdum. Biotrend hariç diğer halka arzların hepsine katıldım. Aydem oransal arz edildiğinden ona katılabilmek için hisse bazlı fonlarımın tamamını bozmam gerekti. Arz sonucu kalan tutar hesabıma iade edildiğinde TCD ve NNF fonlarını sattığımdan daha ucuza alabilmiş oldum. 

Bu ay yaptığım değişikliklerden biri de yabancı yatırımcının ülkeden çıkmaya başlaması ile elinde ağırlıklı olarak banka fonu tuttuğu için uzun süredir zarar eden MAC’tan çıkmak oldu. Aslında MAC’ı elimde tutup uzun vadede kara geçmeyi düşünüyordum. Fakat işe girene kadar olabildiğince çok sayıda yatırım aracını deneme isteğim sonucu MAC’tan çıkış yaptım. Oradan gelen para ile kripto borsasına girdim. Bu ay kripto piyasasında yaşanan sert düşüşten nasibimi aldım. 1 gecede 220 dolar zarar ettikten sonra piyasaların yeniden yükselişe geçmesiyle şu anki zararım 60 dolara düşmüş durumda. Büyük düşüş sırasında uyuyor olduğum için zarar kesme imkanım olmadı, sonrasında da 220 dolar zararla pozisyonumu kapatmak yerine beklemeyi tercih ettim. 

Ay sonu itibariyle portföyümdeki durum şu şekilde:


Fon tarafındaki durumum:


Geçen aya göre portföyün büyüme durumu:

Portföyün ne kadarı benim birikimim ne kadarı kar:

Nisan ayını bu şekilde kapatmış oldum. Mayıs ayında öncelikle kız arkadaşıma ve kredi kartlarına borcumu kapatıp borçluluktan kurtulmayı planlıyorum. Önümüzdeki 5 yılda nasıl bir yatırım stratejisi izleyeceğimi planlayacağım ve ilk maaşımdan en az %10 kenara koyacağım. Halka arz furyası bu ay Turex’te yapılan manipülatif işlemden sonra bitmiş gibi gözüküyor. Turex’ten sonra halka arz olan şirketler tavan tavan gitme imkanı bulamadı. Hatta bazıları ilk günden zarar yazmaya başladı. Dolayısıyla önümüzdeki ay yeni halka arzları katılmayı planlamıyorum. Elimdekileri de bu ay içinde satmayı planlıyorum.

Herkese sağlıklı, neşeli ve bol kazançlı günler dilerim!


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir