2021 Eylül Sonu Portföy Durumu

Uzun vadeli yatırım yapan ve finansal özgürlük peşinde olan herkese selam olsun!

Oldukça yoğun ve yorucu bir ay daha geride kaldı. İşimden iyice bezdiğim, bol bol mobbinge maruz kaldığım bir ay oldu. Daha çalışma hayatına gireli 4 ay kadar kısa bir zaman olmasına rağmen sık sık istifa düşünceleri kafamdan geçti. Birkaç ay daha dişimi sıkabilirsem çalışma şartlarım rahatlayacak, kendimi sık sık bu konuda telkin ediyorum.

Neyse dostlar, iş hayatımdan yakınma bölümünü kapatıp yatırım bölümüne gelelim. Taa Temmuz ayından kalan bir alacağım nihayet bu ay yattı. Peşinde koşmaktan sıkılmaya başlamışken bu ay yatması güzel oldu. 3 bin lira tutarındaki bu alacağım yatınca bu ayki gelirim 16.524₺ oldu. Bu ay hem en yüksek tasarruf tutarıma hem de en yüksek tasarruf oranıma ulaşarak gelirimin %48,09’una denk gelen 7.946,89₺’yı portföyüme ekledim.

Eylül’de yaptığım yatırım çok yüksek riskli ve tek yönlü oldu. Bir süredir Mayıs – Temmuz arasındaki kripto düşüşünü düşünüyordum. Benzer bir düşüş tekrar yaşanırsa kredi çekip kriptoya düşükten yatırım yapmak  ve birkaç ay içinde parayı katlamayı beklemek ne kadar iyi bir karar olur diye sorguluyordum ve arkadaşlarımla bu konuyu tartışıyorduk. Bu ay küçük bir denemesini yapma fırsatı oldu diyelim. 7 Eylül’den beri düşmekte olan BTC, 19-20-21 Eylül’de de büyük bir düşüş yaşayınca 22 Eylül sabahı bu ayki tasarrufumun tamamını Binance borsasına göndererek altcoin alımı yaptım. ONT, VET ve AVAX’tan yaklaşık 300’er dolarlık aldım.

Böylelikle şu ana kadar kripto piyasasına toplamda 1.450$’lık bir anapara yatırımı yapmış oldum. Şimdilik düşüncem bakiyem ikiye katlanınca anaparamın tamamını dışarı çıkarıp hisseye yönlendirmek, karımla da kripto piyasasında kalmak. Bunun ne kadar sürede olacağını vakit gösterecek artık.

Portföyün genel durumuna bakacak olursak:

Benim tasarruflarıma göre portföy %6,15 oranına denk gelecek şekilde 3.407₺ karda.
Portföy benim eklemelerimin de etkisiyle istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Benim bu ay eklediğim tutarı çıkarırsak portföy %2,5 kar etmiş Eylül’de.
Kırmızı ve mavi arasındaki makasın açılmasının hedeflenen durum olduğunu yazmıştım önceki yazıda. Bu ay bu makasın biraz daha açıldığı görülüyor.

Farazi Portföylerde Durum

Geçen ay sadece dolar aldığım farazi portföyün önüne geçmiştim. Bu ay yeniden farazi dolar portföyünün gerisine düştüm.
Farazi altın porföyünü hiç geçememiştim. Hala farazi altın portföyünün gerisindeyim. Ama kararlıyım 5 sene sonra güncü teyzelerin gerisinde olmayacağım.

Bu aylık da bu kadar. Çeşit çeşit yatırımlar yaptığım bir ay olmadığı için yazı da kısa oldu. Okumaktan keyif almışsınızdır umarım.

Herkese sağlıklı, neşeli ve bol kazançlı günler dilerim!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir