Uzun vadeli yatırım yapan ve finansal özgürlük peşinde olan herkese selam olsun!
Paylaştığım diğer dosyalar:
- Fon Portföyü Takip Dosyası
- Kripto Portföyü Takip Dosyası
- Eurobond Portföyü Takip Dosyası
- Tüm Portföy Genel Durum Takip Dosyası
Önceki yazımda kripto portföyü takibi için hazırlamış olduğum Google E-Tablolar dosyasını ve kullanımını paylaşmıştım. Bu yazıda hisse portföyümü takip etmek için kullandığım dosyayı ve kullanımını anlatacağım. Dosyanın orijinal hali Yatırım Tavsiyesi Değildir bloğunun yazarı Anıl Bey’e ait. Bu linkte kendisinin hazırladığı ve isteyenlerin kullanımına sunduğu daha detaylı bir tablosu mevcut, ona da göz atabilirsiniz. Ben kendi ihtiyaçlarıma göre tablosundaki bazı özellikleri alarak düzenlemeler yaptım ve daha basit bir tablo haline getirerek kullanmaya başladım.
Paylaşacağım tablonun başlıca özellikleri:
1. Hisse fiyatlarını 15 dakika gecikmeli olarak otomatik çeker.
2. Aylık yaptığınız alımları girerek toplam lot sayınızı ve ortalama maliyetlerinizi bulma.
3. Hesaplanan ortalama maliyete göre şirket şirket ve portföy geneli kar zarar durumunuzu görme.
4. Aldığınız temettüleri ay ay şirket bazlı kaydedebilme, yıllık toplam aldığınız temettü miktarını görme.
5. İlk aldığınız temettüden son aldığınız temettüye kadar toplam temettü gelirinizi görme.
6. Hedef lot sayısına göre ilerlemenizi görebilme ve daha fazlası.
Tabloya ulaşmak için tıklayınız.
Yukarıdaki linke tıklayarak tabloyu açtıktan sonra, sol üst taraftaki dosya menüsünden kopyasını oluştur diyerek dosyayı kendi hesabınıza kopyalayın. (Lütfen erişim talebinde bulunmayın, dosyayı kendi hesabınıza kopyalayarak istediğiniz gibi düzenleyebilir hale geleceksiniz.)
Portföy Sayfası
1. Panel
Bu panelde hisselerinizin güncel fiyatı Google Finans’tan otomatik olarak 15-20 dakika gecikmeli olarak çekiliyor. Yapmanız gereken Fiyat sütunundaki formüle şirketinizin kodunu yazmak. Çekilen fiyata göre sahip olduğunuz hisse tutarı hesaplanıyor. Maliyet ve toplam maliyet sütunları Hisse Alış sayfasında kaydettiğiniz alımlarınıza göre hesaplanıyor, sizin kendi maliyetinizi yazmanıza gerek yok buralara. Maliyet ve fiyat bilgisi sayesinde kar zarar durumları da kendiliğinden hesaplanmakta.
2. Panel
Bu panelde bütün hisse portföyünün toplam maliyeti, güncel tutarı ve karınız otomatik hesaplanıyor. Bu yılki temettü hesabı için 4. paneldeki bilgiler kullanılıyor. Toplam temettü hesabı için ise Temettü sayfasına kaydettiğiniz temettüler toplanıyor. Bu sayede yıllar içinde toplam elde ettiğiniz temettüyü görebiliyorsunuz.
3. Panel
Bu panelde hisselerinizin toplam lot sayısı Hisse Alış sayfasından toplanarak geliyor. Belirlemiş olduğunuz lot hedefinizi girerek hedefinizin ne kadarına ulaştığınızı ve hem yeşil bar ile hem de oran olarak görebiliyorsunuz. Güncel fiyata göre de daha ne kadar yatırım yapmanız gerektiğini görebiliyorsunuz.
4. Panel
Buradaki panelde temettü tarihinde elinizde olacak lot sayısını ve pay başına temettü miktarını kendiniz girmeniz gerekiyor. Toplam temettüyü bu iki çarpanla hesaplıyor. 2026 hedefini ise girdiğiniz temettü miktarı ile 3. paneldeki hedef lot sayınızı çarpıyor. Temettü verimini sizin maliyetinize göre hesaplıyor.
Hisse Alış Sayfası
Bu sayfaya alış yaptıkça aldığınız adedi ve hisse başına fiyatı giriyorsunuz. Girdiğiniz lotlara göre en üstte toplam lot sayınızı ve maliyetinizi hesaplıyor. Ben temettüleri geri yatırarak aldığım hisseleri 0₺ maliyetle girmeyi tercih ediyorum tabloya. Günün sonunda hisselerin tamamı için maliyetimi hesaplarken kendi cebimden götürüp verdiğim paramın maliyet olarak gözükmesini tercih ettiğim için.
Temettü Sayfası
Bu sayfa Anıl Bey’in incelikle yazdığı bir sayfa. Şirket ismi ile birlikte alınan temettü girildiği zaman o hücreden temettülerin ayıklanarak toplanabilmesi için çok güzel bir formül yazmış. Temettü yatırımı yapan için çok güzel bir sayfa olmuş.
Blog Sayfası
Bu sayfayı blogda aylık alımlarımı paylaşabilmek için hazırladım. Hisse Alış sayfasının son satırını kullanarak bir tablo oluşturuyor. Sizin işinize yarar mı bilmiyorum ama dosyayı paylaşıyorken o sayfayı silmeden paylaşayım dedim belki işine yarayacak birileri olur diye.
Hisse portföyümü takip etmek için kullandığım dosya bu şekilde. Twitter’da çok daha karmaşık, çok daha fazla işlevi içinde barındıran dosyalar bulmak mümkün. Bu kadar sayfa ve işlev benim ihtiyacımı karşılamak için yeterli oluyor. Farklı dosyaların farklı sayfalarını kullanarak, gerektiği yerde de kendi sayfalarınızı hazırlayarak ihtiyaçlarınızın tamamına yönelik dosyalar oluşturabilmeniz mümkün. Basit bir dosya ihtiyacı olanlar için bu tablo yeterli olacaktır düşüncesiyle dosyamı paylaşmak istedim.
Bloğuma abone olmayı unutmayın!
Herkese sağlıklı, neşeli ve bol kazançlı günler dilerim!
güzelmiş elinize sağlık.